Каракачанов: Плащаме вторите 8 F-16 разсрочено и по други цени

Отбрана | 30 септември 2020, сряда / 15:31| Показвания:Pixabay

Отправили сме запитваме през август към Държавния департамент за още 8 самолета, част от договора за F-16. Ако следващото правителство и парламент решат да купуват, този път ще се плаща разсрочено.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БНТ. Днес той присъства на традиционното изложение за отбранителна техника "ХЕМУС" в Пловдив.

Каракачанов уточни, че проектът е гласуван за 16 самолета, а следващите 8 ще се купуват при други условия и при различни цени.

"Така че не виждам цялата тая шумотевица защо беше вдигната. В края на краищата някои от народните представители би следвало, ако не си спомнят какво са гласували, лесно могат да го проверят в деловодството на парламента - какъв е първият проект за инвестиционен разход, който е направен. И много ясно е казано, че държавата в момента сключва договор за 8 самолета, следващите 8 са за друг договор. И тези договори не стават с размяна на писма, а стават с процедура, която минава през Министерски съвет, през парламент, ако се гласуват средствата и т.н.", уточни министърът.
Тагове: Красимир Каракачанов, F-16, втора партида, цени, разсрочено плащане

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси