НА ЖИВО от протеста: Бойко е чао, Минеков отива в Брюксел! Моралът ще победи корупцията

НА ЖИВО от протеста: Бойко е чао, Минеков отива в Брюксел! Моралът ще победи корупцията
A A+ A++ A

В 86-я ден на антиправителствен протест в “триъгълника на властта”, исканията на гражданите остават непроменени, а именно – оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на кабинета му и на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на незабавни честни предсрочни избори.

Преди началото на изказванията от трибуната тази вечер бяха прожектирани изказвания на председателя на НС Цвета Караянчева, изказвания на главния прокурор Иван Гешев, на шефа на антикорупционната комисия Сотир Цажаров, както и новината за постановената от съда присъда на лидера на “Воля” и зам.-председател на парламента Веселин Марешки. С традиционния въпрос “Чувате ли ни?” и възгласи “оставка”, започна по същество недоволството.

“Бойко е чао. Проф. Минеков в понеделник ще е в Брюксел”, обяви адвокат Николай Хаджигенов, който е част от “Отровното трио”.

Той запозна протестиращите с професионалния опит на Десислава Атанасова, Искрен Веселинов, Красимир Ципов, Тома Биков, Борис Ячев, Християн Митев, Симеон Найденов, Пламен Христов, Спас Панчев. Всички те са част от създадената днес временна комисия, която ще работи по текстовете на нова конституция. “Моралът ще победи корупцията, защото ние сме умни”, заяви той.

Проф. Велислав Минеков каза, че трупът се разлага и изрази убеденост, че утре, когато ще се проведе четвъртото Велико Народно въстание, ще имаме друга държава, не държава на мутрите. Той предуди, че след това ще ни чака много работа, защото всичко е унищожено.

Минеков обеща, че на срещата с евродепутатите в понеделник ще им разкаже за всичко, което се случва у нас.

Минути след 21 часа протестиращите се отправиха към сградата на БНТ, където гост в “Панорама” е правосъдният министър Десислава Ахладова. Протестиращите се заканиха, че няма да заснат пред централния вход, а ще оградат страничните, за да не може министърът да се измъкне от яйцата, които са приготвили. Представителите на гражданско сдружение “БОЕЦ” са там от рано и организираха “гражданска панорама” пред обществената медия. 

#Отровното трио #Велислав Минеков #протести #Николай Хаджигенов #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »