Ереван: Азербайджан вкара още войски в Нагорни Карабах, свалихме 3 самолета

Ереван: Азербайджан вкара още войски в Нагорни Карабах, свалихме 3 самолета
БГНЕС
A A+ A++ A

Ожесточени боеве продължават да се водят по северната и южната линия на съприкосновение в Нагорни Карабах, съобщи във Фейсбук говорителката на арменското Министерство на отбраната Шушан Степанян, предаде БГНЕС. По думите ѝ, азербайджанските военни са прехвърлили нови сили в зоната на конфликта, но арменските успяват да пресекат настъплението им и са унищожили 3 противникови самолета.

Също в социалната мрежа президентът на непризнатата Нагорно-Карабахската република Араик Арутюнян заяви, че отива на предната линия заедно със специалните части.

Напрежението в Нагорни Карабах ескалира на 27 септември, като Баку и Ереван взаимно се обвиняват за това. В Армения беше въведено военно положение и всеобща мобилизация, а в Азербайджан - полицейски час и частична мобилизация.

Лидерите на Русия, САЩ и Франция, които са съпредседатели на Минската група на ОССЕ, призоваха страните в конфликта да прекратят сраженията и да седнат на масата на преговорите без предварителни условия. Съпредседателите от Минската група, която е посредник за решаването на конфликта, настояват за незабавно хуманитарно примирие и изразяват съболезнования на семействата на жертвите.

 

#Нагорни Карабах #Азербайджан #настъпление #Армения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »