Разбра се какво в правил убиецът на Милен Цветков преди мелето

Общество | 5 октомври 2020, понеделник / 11:28| Показвания:Това, което е ясно от последните 4 месеца е, че обвиняемият се е движил с 99 км/ч, както и че няма опит за спиране на движението на автомобила. Спирачен път няма. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия адв. Менко Менков, адвокат на наследниците на убития на пътя от друсан шофьор Милен Цветков. 

"Интересното в друга експертиза е, че обвиняемият е бил вменяем, въпреки че е бил на 3 вида наркотични вещества", съобщи още защитникът. 

Категорично е доказано, че именно обвиняемият Кристиан Николов е управлявал колата, убила Цветков. Има отпечатъци по волана на колата, разкри адв. Менков. 

"Обвинението сочи, че Кристиан е шофирал под евентуален умисъл. Той е допускал какво може да се случи под тези опиати. Кристиян отрича да е ползвал дрога, но според чатове и експертизи, това е факт", каза още той. 

Вероятният прием на тези наркотични вещества е 12-24 часа преди произшествието. Вечерта преди инцидента е имало тържество, на което Кристиан е празнувал, а на обяд на следващият ден е започнало движението им по пътя. На същия ден вечерта става катастрофата. Обвиняемият и приятелите му са спали до обяд на този ден, но това не е довело до изчистването от дрогите, разкри адвокатът. 

"Чатовете на обвиняемия показват, че той е знаел въздействието на наркотичните вещества. По време на разпити той заяви, че не е приемал дрога, а хранителни добавки", коментира адв. Менко Менков. 

Кристиан Николов е в ареста, а не под домашен арест. Законът предвижда наказание от затвор до 20 години и лишаване на право от шофьорска книжка доживот.

Novinite.bg пък научи от запознати, че майката на Кристиан Николов, която е солидна бизнесдама, се държи сякаш нищо не е станало. Тя често е засичана усмихната и забързана в ежедневни задачи, без да коментира по никакъв начин автомелето, при което отрочето й уби журналиста и по чудо не утрепа група пешеходци.


Тагове: Милен Цветков, Кристиан Николов

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси