Може да изпишат Доналд Тръмп още днес

Свят | 5 октомври 2020, понеделник / 17:30| Показвания:



Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да бъде изписан от болница по-късно днес, тъй като състоянието му е продължило да се подобрява през нощта. Това заяви началникът на неговата канцелария Марк Медоус, цитиран от Reuters и ДПА.

"Все още сме оптимистично настроени, че той може да се върне в Белия дом по-късно днес", каза Медоус.

Американският президент публикува тази сутрин близо 20 коментара в Twitter, главно във връзка с предстоящите другия месец избори.

"Борсовите пазари вървят нагоре. Гласувайте!", "Най-силната възможна армия. Гласувайте!", "Най-големите намаления на данъците в историята и се задава още едно. Гласувайте!, "Космическа сила. Гласувайте!, "Борба срещу фалшивите корумпирани медии. Гласувайте!", написа Тръмп в лавина от туитове още преди съмване, съобщи БТА.

Някои аспекти от заразяването на американския президент с коронавирус остават неясни. Лекарите казаха, че нивата на кислород са паднали два пъти и че поне веднъж се е наложило Тръмп да получи допълнително кислород. Той освен това е имал треска, но не се съобщава колко висока е била температурата му.

Президентският лекар Шон Конли каза, че медицинският екип все още очаква подробности около изследванията на белите му дробове. Тръмп е на стероидно лечение, назначен му е петдневен курс с противовирусното лекарство "Ремдесивир" той приема и специален медикамент на основата на антитела.

Тагове: Тръмп, болница

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси