Караянчева: Симпатизанти на БСП ходят по офиси на ГЕРБ и искат хартиената бюлетина да остане

Караянчева: Симпатизанти на БСП ходят по офиси на ГЕРБ и искат хартиената бюлетина да остане
НС
A A+ A++ A

Въвеждането на хартиената бюлетина е по искане на избирателите, заяви по време на дебатите по промените в Изборния кодекс председателят на парламента Цвета Караянчева, цитирана от БГНЕС.

Караянчева защити тезата на управляващите за въвеждане на смесено гласуване в секциите с над 300 избиратели, а всеки гласоподавател сам да избира дали да упражни правото си на машинно устройство или с хартиена бюлетина. Текстовете бяха приети на 3 септември, но президентът ги върна за ново обсъждане в пленарна зала, налагайки върху тях поредното си вето.

„Поредна мантра, която повтарят от трибуната на Народното събрание и по медиите. Те си търсят оправдание за това, че ще загубят изборите“, коментира Караянчева позицията на опозицията, че страната ни трябва да премине изцяло към машинно гласуване, което да е гаранция за честността на изборния процес.

Според нея дори симпатизанти на БСП отиват в офисите на ГЕРБ из страната и настояват хартиената бюлетина да не бъде премахната изцяло. „Вразумете ги тези нашите, защото ние не искаме машини. Това, което те ни предлагат, нас ни притеснява“, цитира ги Караянчева. Тя бе категорична, че голям брой граждани в страната не желаят да гласуват единствено на машинни устройства.





#Цвета Караянчева #Изборен кодекс #промени #хартиена бюлетина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »