Националният тим на България поема по изцяло нов път след поредния болезнен провал

Националният тим на България поема по изцяло нов път след поредния болезнен провал
A A+ A++ A

Фундаментални промени ще настъпят в националния отбор след двата мача за Лигата на нациите, които България ще изиграе срещу Уелс и Ирландия в следващите дни. Отборът ще бъде доста подмладен и ще поеме към изцяло нов курс на развитие с изглед към бъдещето.

Мнението на ръководството и треньорите е, че България трябва да даде шанс на големите си таланти. Именно поради тази причина вече са се коментирали промените. За тях снощи загатна и националният селекционер Георги Дерменджиев.

Идеята е да се състави основно ядро от най-изявените ни футболисти, които обаче не прехвърлят 28-29 години. И към тях да се прибавят десетима млади футболисти, включително и такива от младежкия национален отбор. 

Очаква се в най-скоро време футболисти като Георги Йомов, Кирил Десподов, Валентин Антов, Доминик Янков, Филип Кръстев и Мартин Минчев да започнат да играят важна роля в националния отбор като титуляри и така поколенията да се сменят.

Разбира се, не е изключено в състава да попадне и всеки млад футболист, който покаже качества в клубния си отбор. 

В последно време е модерно да се говори за подмладяване в националния отбор, но до този момент никой няма волята да осъществи подобна реформа. Този път обаче хората, които ръководят българския футбол, са категорични, че България разполага с кадърни млади състезатели, на които трябва да се даде шанс. 

#национален отбор #подмладяване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"