Полфрийман качи снимка с роми и отсече: Държавата - това е Каракачанов!

Полфрийман качи снимка с роми и отсече: Държавата - това е Каракачанов!
A A+ A++ A

Най-известният затворник у нас - освободеният вече Джок Полфрийман, нападна остро Красимир Каракачанов. Австралиецът, който се радва на сериозна подкрепа в социалната мрежа, постна снимка на роми (вижте долу), а под нея обясни следното:

За общото между Брюксел и Войводиново

Тази сутрин качвам тази снимка. Не, това не са бежанци. Това са български граждани, една баба с нейните внуци. Те са навън, защото се страхуват, защото са прогонени. Защото са обявени за враг Номер 1 от самия военен министър на България - Красимир Каракачанов. Защо ли? Заради една проста причина - те са цигани РОМИ от село Войводиново.

На 8 януари 2019 г. две "циганчета" пребиха командос от "Специалните сили" (представяте ли си) при доста съмнителни обстоятелства, а държавата в лицето на Каракачанов реши да наложи колективни наказания на циганите от Войводиново.

Да, държавата това е КАРАКАЧАНОВ!

Може да му слагате колкото си исакте торбички BILLA, но този човек e вицепремиер по сигурността и обществения ред и министър на отбраната. Той е еднакво приемлив и за Бойко Борисов и за Румен Радев, даже ще ги помирява. До ден днешен Каракачанов не е подведен под наказателна отговорност и е грижливо пазен, както от прокуратурата, така и от Комисията за защита от дискриминацията, макар да има достатъчно членове в Наказаталния кодекс, по които трябваше досега да бъде осъден.

Затова, през 2019 г., НИЕ излязохме на протести в София, Брюксел, Гент, Хага, Скарбек, Кобленц, Пилзен и протестирахме 3 месеца. За да защитим тези хора от Войводиново и ромите в България. За да спрем антирмоската концепция на Каракачанов, който само е чакал удобния случай, за да я обяви. Но и за да защитим собственото си човешко достойнство.

Защото ние, ромите, сме застрашени от това правителство на ГЕРБ-ОП много повече, отколкото тези хора, които днес излизат на протести в България.

Защото в това правителство има не само корумпирани и нагли политици, в него има политици с расистки и фашистки възгледи и те не ги крият, даже се гордеят с тях. Това се е превърнало в нещо нормално и обществено приемливо в България.

Ние виждаме, че организаторите на днешните протести от Демократична България, Отровното трио и останалите, не разпознават този проблем, макар той да разяжда обществената тъкан на България. Те мълчат, както болният от венерическа болест се срамува да говори за болестта си. Иска се голяма политическа смелост и отговорност, за да се говори по този въпрос.

И от 8 януари 2019 г. идваме на 8 октомври 2020 г., когато част от българските евродепутати гласуват за отпадане на текста в Резолюцията за България, в който се изразява:

- съжаление за атмосферата на враждебност към ромите в България

- съжаление към хората, насилствено прогонени от домовете им в резултат на протестите във Войводиново

- призив за премахване на образователната сегрегация на ромските деца

- призив за прекратяване на словото на омраза и дискриминацията към ромите във връзка с пандемията от Ковид-19, по време на която бяха затворени само ромски квартали в България и то с жандармерия и полиция

И кои са тези евродепутати гласували за отпадане но този текст? Според информация в българските медии това са:

ГЕРБ
1. Асим Адемов
2. Александър Йорданов
3. Андрей Ковачев
4. Андрей Новаков
5. Ева Майдел
6. Емил Радев

ЕКР
7. Ангел Джамбазки
8. Андрей Слабаков

Демократична България
9. Радан Кънев

Сега разбирате ли, защо нас никой не ни подкрепи и не ни отрази в България по време на нашите протести срещу същото това правителство и с почти същите искания за оставка, за спиране на мафията, за спиране на корупцията, ЗА СПИРАНЕ НА ЕВРОФИНАНСИРАНЕТО?

Разбирате ли защо същите тези политици, които днес протестират, не застанаха до нас, когато ние протестирахме? Как ще застанат до нас, когато винаги са били против нас? Имам предвид ръководителите на така наречената демократична опозиция в България, които се сковават от страх при мисълта, че могат да изразят и най-слабо чувство на съпричастност към ЦИГАНИТЕ, О, Боже! Та нали ще загубят част от електората си.

Крайно време е да се отдели сеното от плявата и истинските български демократи да се разграничат от онези, които само се кичат с етикета "демократи", но са антидемократи по убеждения.

И така, приятели, равносметката:

- 17 чужди евродепутати, начело с Ромео Франц от Германия изпратиха писмо в наша подкрепа до Урсула фон дер Лайен.

- 17-те български евродепутати в Брюксел мълчат по всякакви въпроси свързани с ромската тема и когато един от тях Джамбазки напада ромите, другите мълчаливо се солидаризират с него, макар да са били публично призовани с петиция от българските граждани да се разграничат от този човек.

- 9 от тези 17 евродепутати открито застанаха срещу нас на вчерашното гласуване в Брюксел и подкрепиха действията на Каракачанов във Войводиново през януари 2019 г.

Брюксел е Войводиново и Войводиново е Брюксел!

#Джок Полфрийман

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »