Туроператори и турагенции кандидатстват за COVID-помощи по нов начин

Туроператори и турагенции кандидатстват за COVID-помощи по нов начин
МТ
A A+ A++ A

Министерството на туризма публикува на вниманието на всички заинтересовани лица  актуализирана версия на пакета документи с условията за кандидатстване за безвъзмездната финансова помощ на стойност 10 млн. лв. по процедурата за подбор на проекти “Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”.

Документите са поместени на интернет сайта на ведомството на адрес https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/opik-2014-2020/podkrepa-za-msp-ot-turisticheskiya-sektor-za-preodolyavane-na

Очаква се процедурата да бъде отворена за кандидатстване от страна на туроператорите и туристическите агенти във вторник- 13.10.2020 г. Подаването на документите ще става през Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) и е с крайна дата вторник - 20.10.2020 г. Сроковете за кандидатстване и за задаване на въпроси във връзка с кандидатстването по процедурата са посочени в съдържанието на Условията за кандидатстване и изпълнение. 

Актуализираните документи са изработени в изпълнение на дейност „Изготвяне на пакет документи за кандидатстване за предоставяне на подкрепа за МСП, регистрирани съгласно Закона за туризма като извършващи туроператорска и/или туристическа агентска дейност, за преодоляване на недостига на средства или липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19“ по Проект № BG16RFOP002-2.080-0003 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г.

 

Съдържанието на Пакета документи включва:

 

Условия за кандидатстване и изпълнение

Документи за попълване и подаване

Ръководство за кандидатстване през ИСУН



#помощи #туроператори #турагенции #нови документи #коронакриза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »