Софиянски: Не съм се чувал с Божков от години

Софиянски: Не съм се чувал с Божков от години
A A+ A++ A

В България има криза и ние не трябва да го отричаме. Няколко са компоненти - ситуацията с коронавируса, с която не можем да се справим, влошената икономическа среда и неправилната икономическа грижа. Ние постоянно плащаме пари, за да не се работи, а трябва да е обратното. Говоря за схемата 60/40, трябва да е обратно. Трябва да се дават пари, за да се осигури работа по време на кризата, а не да се стои вкъщи. Това коментира бившият кмет на София Стефан Софиянски в ефира на БНТ.

"Очевидно се изчерпа доверието в структурите на властта. Показа се ниското доверие в институциите, както и неуспешното ни присъствие в Европейския съюз. 13 години сме в ЕС, 13 години стоим на последното място, стоим като най-бедната държава. Когато едно правителство е изчерпало доверието си, то тогава ще дойде ново", допълни той.

"Отдавна сме подготвили проект на Конституцията (партията, в която членува Съюзът на свободните демократи), но не сме го обявили. В тази Конституция сме написали, че изборите трябва да се организират от служебен кабинет. Презумция е, че когато си на власт манипулираш изборите. Да не забравяме Костинбродската афера, ако там не е успяло, другаде е успяло", каза Софиянски.

Той коментира и обвиненията, че Васил Божков финансира протестите. "Дори имаше леко извинение от ЕНП, че грешно е изтълкувала. Въпросът с финансиране на протестите е пословичен. Може би съм бил единственият, който е уволняван за участие в протести. 90-те години никой не ни е плащал да ходим на митинг, независимо от това БСП ни обвини, че протестите са платени. Ако някой ти каже, че протестите са платени, то значи, че или е плащал на протестиращи или са му плащали да протестира".

"Аз мисля, че резките протести не тръгнаха толкова от Васил Божков, а от влизането в Президентството. Не искам да влизам в детайли, но не трябва да бележим хората, че са платени. Не се чувам с Васил Божков, нямам никаква представа, не сме се чували от 2-3 години. Той беше в друга среда - в днес властващите, а аз винаги съм бил опозиция", обясни бившият кмет на София.

#Божков #Софиянски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"