След мелето край границата: Пострадалите са в стабилно състояние

След мелето край границата: Пострадалите са в стабилно състояние
A A+ A++ A

Двете пострадали жени при тежката катастрофа вчера край Елхово са в стабилно състояние. Пострадалите  бяха транспортирани снощи с правителствения самолет "Спартан" от болницата в Ямбол до "Пирогов". И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели. Продължават да са поставените под активно наблюдение и реанимационен контрол в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов", предаде БНР.

„Те са с множество фрактури на малкия таз. Тежка патология, която за кратък период от време води до голяма кръвозагуба. Състоянието им е стабилно, подготвят ги за операция“, каза д-р Димитър Рунков, директор на ямболската болница.

Екип на болницата вчера отлетя по спешност до Ямбол и обратно към спешната университетска болница "Пирогов", за да осигури медицинските грижи по време на транспортирането на тежко пострадалите при катастрофата между микробус и камион. При сблъсъка загинаха трима души, а 16 бяха ранени.

„Четирима се намират в ортопедията с фрактури на долни и горни крайници. Трима души са с черепно-мозъчна травма и са настанени в хирургично отделение. Състоянието им е стабилно. Имат и повърхностни охлузвания на лицето и главата. Две жени са в централната реанимация“, обясни още директорът на болницата в Ямбол пред БТВ.

Шофьорът на микробуса е украинец. Той бе арестуван за 24 часа. Очаква се прокуратурата да му поиска по-тежка мярка и да му повдигне обвинение.

#катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"