96-и ден антиправителствени протести

96-и ден антиправителствени протести
A A+ A++ A

96-и ден антиправителствени протести. Демонстрантите настояват за оставката на правителството и на главния прокурор, въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

Протестът тази вечер бе обявен за 19.00 часа, а хора започнаха да се събират по-късно от обявения час. Движението по бул. "Цар Освободител" беше блокирано, а това по бул. "Дондуков" бе оставено свободно за движение.

На площад "Независимост" се чуваха свирки и вувузели, развяваха се знамена, а протестиращите скандираха "оставка", "мафия вън", "Борисов вън" и "Гешев е позор".

 Снощните протести преминаха спокойно, без да се стига до сблъсъци и напрежение. От „Отровното трио“ не пропуснаха да напомнят, че следващата дата за Велико народно въстание, което е пето поред и последно, е 16 октомври от 17:00 часа.

От импровизираната трибуна адвокат Хаджигенов заяви, че протестите са погребали диктатурата на Борисов още преди месеци и бе категоричен, че протестите няма да спрат, дори и хората на площада да намалеят заради студеното време.

#протест #София #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници