Паника в Търговище заради заразените с COVID-19

Паника в Търговище заради заразените с COVID-19
МБАЛ "Търговище" АД
A A+ A++ A

В двете гимназии в Търговище, в които учат по над 1000 деца, вече има няколко случая на коронавирус – както при учители, така и при ученици.

Има около 190 деца, които са с грипоподобни симптоми, които знаете, че много приличат на симптомите на COVID-19, заяви кметът на града Дарин Димитров, цитиран от БГНЕС. Той уточни, че повечето ученици, които са направили PCR тест, са с отрицателен резултат. „Но съществува една паника сред населението”, призна Димитров.

6 екипа общински служители ще проверяват за спазване на епидемичните мерки в града.

Всички легла за лечение на коронавирус в болницата в Търговище са заети. На този фон двама лекари подават молби за напускане.

„Моят апел, в едни такива времена е, ако колеги от съседни болници, имат свободни легла, нека ми се обадят. Имам транспорт, COVID-линейка и всичко останало. Защото тази вълна не е еднаква в цялата страна. Ако тя отмине тук след две седмици, аз бих се отзовал на такъв зов за помощ, защото това е нормално”, каза заместник-директорът на МБАЛ Търговище д-р Иван Тянев.


От Областния кризисен щаб съобщиха, че има достатъчно предпазни облекла за медиците. Заради увеличението на пациентите с COVID-19 обаче може да бъдат разкрити и по 10 нови места в двете общински болници – тази в Омуртаг и в Попово.

Областният управител Митко Стайков съобщи, че в областната болница се предвижда създаване на триетажно отделение с до 10 места, което да посреща пациенти със съмнение за коронавирус. „То ще е като разпределителен център – постъпват, съобразно състоянието на всеки един болен и го разпределяме, в зависимост в кое болнично заведение”, обясни Стайков. 



#Търговище #коронавирус #паника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори