Д-р Симидчиев: По симтопи COVID-19 и сезонният грип се различават трудно

Общество | 17 октомври 2020, събота / 12:07| Показвания:Ръстът на заболелите у нас се дължи в голяма степен на образователната система. Децата не боледуват толкова много, но има разпространение. Училището е едно място, през което инфекцията може да се разпространи във всички останали социални слоеве и това се случва. Това изтъкна пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Той предупреди, че по симтопи COVID-19 и сезонният грип се различават трудно.

„Характерното за коронавирусната инфекция е загуба на обоняние и вкус. За стандартния грип – болната в мускулите. Това са доста несигурни симптоми. Единственото сигурно нещо е лабораторното изследване. В момента по-вероятно е да сме заразени с коронавирусна инфекция“, подчерта специалистът.

Д-р Симидчиев каза още, че в момента все още нямаме ръст на грипа и настинките.

„Поради тази причина оплаквания, които са свързани с обичайните настинки, би следвало да се предполага, че е по-вероятно да е коронавирус“, смята той.

Симидчиев е привърженик на поставянето на допълнителни мерки, които обаче да се спазват по-сериозно. И предупреди, че ако процесът бъде оставен без контрол, ще има ръст и и натиск за здравната система.


Тагове: Д-р Симидчиев, коронавирус

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси