104-та вечер на протести в София: Площада пред президентството се оглася от свирки и вувузели

104-та вечер на протести в София: Площада пред президентството се оглася от свирки и вувузели
A A+ A++ A

За 104-и пореден ден граждани се събират в „Триъгълника на властта“ и искат оставките на правителството и на главния прокурор. Те настояват и за въвеждането на дистанционно и машинно гласуване, предсрочни избори, както и за свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

На площада пред президентството се чуват свирки и вувузели, развяват се знамена и лозунги, а протестиращите скандират "Борисов вън", "мафия вън", "оставка" и "Гешев е позор".

Движението по бул. "Цар Освободител" е блокирано, а това по бул. "Дондуков" е оставено свободно за движение.

По-рано днес от „Отровното трио“ съобщиха, че са поканили на работна среща основните извънпарламентарни сили с цел създаване на мрежа и работни механизми за защита честността на вота при предстоящите парламентарни избори. „Мотивите ни са масовите злоупотреби в рамките на изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи при злоупотреба с това основно конституционно право. След изработване на функциониращи механизми, които да попречат на изкривяването на изборните резултати, ще ги оповестим публично, за да може всеки български гражданин да се информира или да се включи в защита на свободните честни избори в България“, написаха организаторите на протеста във Facebook.

Снощи протестиращите спазиха обещанието си и замеряха с яйца и домати сградата на Министерството на отбраната.

#проест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"