Разкриха извършителите на 7 обира в Пловдив през 2013 и 2014 г.

Разкриха извършителите на 7 обира в Пловдив през 2013 и 2014 г.
МВР
A A+ A++ A

Полицията и прокуратурата в Пловдив разкриха поредица от грабежи, извършени през 2013 и 2014 година, предаде БНТ.

Двама души са ограбили шест денонощни магазина в Пловдив и бензиностанция в близкото село Кадиево. Седемте обира са извършени по идентичен начин.

Единият от задържаните в момента е пожарникар, но при извършването на грабежите не е бил в системата на МВР. За всяко от престъпленията е било заведено отделно дело, но едва сега те се свързват едно с друго. Извършителите са направили пълни самопризнания.

"Общо седемте грабежа са за около 2 400 лева. Схемата е една и съща - единият влиза в магазина с пистолет. Използвали са два мотора, които не са регистрирани, за да затруднят издирването им. Единият влиза, заплашва продавача, получава оборота и се оттегля", обясни наблюдаващият прокурор Георги Гешев.

"Случаите са извършвани на територията на различни Районни полицейски управления. Понеже нямат общи белези, оперативните служби не са могли да направят връзка, че става въпрос за едни и същи извършители. Второ, те са действали при условията на конспиративност. Ползвали са не само двата мотора, но и различни шофьори. Последните два дни и тази нощ бяха установени и шофьорите, които бяха разпитани като свидетели", заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

#Пловдив #полиция #прокуратура #обири #арести #пожарникар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »