Гордън Рамзи захапа готвач в TikTok, който се опита да направи емблематичните му бъркани яйца

Любопитно | 26 октомври 2020, понеделник / 18:00| Показвания:Гордън Рамзи все още критикува домашните готвачи в TikTok и този път се прицелва в блогър , който се осмели да изпробва една от неговите емблематични рецепти . 

Матю Мерил, от популярния TikTok @matthewinthekitchen, се опита да направи известните бъркани яйца на Рамзи - и звездата на "MasterChef" не беше впечатлена. 

„В тази рецепта има само един боб!“ той написа в описанието на видеото си #RamsayReacts, което има повече от 8,3 милиона гледания по време на писането. 

Матю Мерил реши да се справи с една от най-известните рецепти на Рамзи 

Gordon Ramsay eggs tiktok
Матю Мерил се опита да направи известните бъркани яйца на Рамзи. 
Гордън Рамзи / Тик Ток / Матю Мерил / ТикТок

Още преди Мерил да започне да готви, Рамзи беше готов с критика, тъй като младият готвач обсъждаше колко е "малко" масло. 

„Той казва, че имате нужда от малко масло“, казва Мерил на своите последователи. "Не знам колко е малко масло. Ще пробваме с две супени лъжици!" 

Gordon Ramsay eggs tiktok
Гордън Рамзи / Тик Ток / Матю Мерил / ТикТок

"Хайде, наистина?" - възкликва Рамзи. - Твърде много масло. 

След това Мерил поставя студената си тенджера - с три яйца и маслото вътре - на силен огън и се опитва да следва много специфичните инструкции на Рамзи за готвене. 

За своята рецепта главният готвач с звезда  Мишлен каза, че е от решаващо значение да не бъркате яйцата, докато не се затоплят. След това трябва да премествате тенджерата на няколко пъти, за да предпазите яйцата от преваряване.

„Поставете на силен огън, непрекъснато бъркайте“, казва Мерил на зрителите си, докато се опитва да спазва рецептата, като това се различава коренно от указанията на Рамзи. 

„Не прекалявай, ще ги разбиеш!“ - възкликва Рамзи, докато гледа Мерил. „Не бързай!“ 

Gordon Ramsay eggs tiktok
Гордън Рамзи / Тик Ток / Матю Мерил / ТикТок

След това Мерил добавя крема сирене, съществен компонент от рецептата на Рамзи, тъй като помага за спиране на процеса на готвене. 

"Нежно към крема. О, хайде, какво правиш !?" Рамзи казва на Мерил, докато младият готвач продължава да подправя яйцата си със сол и черен пипер. 

След това Мерил използва пластмасова шпатула, за да разнесе бърканите си яйца върху парче хляб. 

„Не го размазвай, за Бога!“ - възкликва Рамзи. 

Gordon Ramsay eggs tiktok

„Момент на истината“, казва Мерил, докато отхапва яйцата си, явно впечатлен. "Този път спечели Гордън, това е страхотно. Сигурно е заради малкото масло!", добавя шеговито.

Мерил каза, че е чест да бъде гледан от един от героите му в кулинарията.

Мерил, който стана известен по-рано тази година заради видеото си,в което бе облече като хляб , каза пред Insider, че е решил да направи бърканите яйца на Рамзи, защото това е първото видео за готвене, което някога е гледал. 

"Неговата сложност за нещо, което изглежда толкова просто, определено е привлекателна", каза той.

Мерил каза, че "определено се е надявал", че Рамзи ще види демонстрацията му, и знае, че звездата на "MasterChef" "разбира се ще намери нещо за критика" 

Gordon Ramsay eggs tiktok

И младият готвач не успял да сдържи вълнението си, когато приятел му изпратил съобщение: „ОМГ ПРОВЕРЕТЕ ТИКТОКА си.“ 

"Имах чувството, че тази реакция може да бъде предизвикана само от дует на Гордън Рамзи", каза Мерил. 

„Първоначално приех някои от критиките малко лично“, каза Мерил. "Но определено разбрах колко невероятно беше дори видеоклипът ми за готвене да бъде забелязан от едно от моите вдъхновения." 

„Много приятели се обърнаха към мен и ме поздравиха, което беше страхотно“, добави той. "Определено беше невероятно изживяване като цяло." 

И Мерил взе някои нови съвети и от Рамзи 

Gordon Ramsay eggs tiktok

Рамзи вдъхновил Мерил да направи отново бърканите яйца, които засне за нов видеоклип за TikTok. 

„Уважаеми Гордан Рамзи, това е моето официално извинение“, написа Мерил в описанието на видеото. "Благодаря ви, че ме забелязахте. Това беше връхната точка на седмицата ми."

Мерил каза, че е "благодарен", че Рамзи уточнява колко е "малко" масло и че яйцата му са станали "много по-кремообразни и въздушни" от първия път.

"Мисля, че използването на по-малко масло беше чудесен съвет", каза той пред Insider. 

„Вие сте вдъхновение за мен в продължение на много години“, добави той. "И определено ме вдъхнови да започна да готвя. 

Представителите на Гордън Рамзи не отговориха на исканията за коментар.


Тагове: Рамзи

Обратно  

Търсене

Търси