Пореден полицейски протест, този път в Бургас

Общество | 27 октомври 2020, вторник / 07:50| Показвания:iNews

Протест на полицаите ще се проведе днес в Бургас. Причината за недоволството им е, че не са включени в списъка на държавните служители, които ще получат допълнителни възнаграждения, съобщи БНР.

30% увеличение на заплатите ще получат държавните служители, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Полицаите обаче не са сред тях! „Породи се напрежение, защото трудът ни не е оценен“, посочи председателят на синдикалната федерация на служителите в МВР в Бургас Генади Тенев:

Наравно с медиците, мислим, че служителите на МВР бяха изложени на най-голям риск и продължават да са изложени на най-голям риск. Има и такива, които са заразени с коронавирус и то вследствие на контакти във връзка с изпълнението на служебните задължения. Най-важното е, че те си вършат работата. До момента не са спряли“.

Служители на охранителна полиция и затворите в региона също ще подкрепят исканията на своите колеги. Протестът ще започне в 18:15 часа до Съдебната палата

В интервю за "Хоризонт" в неделя, министърът на финансите Кирил Ананиев обяви, че увеличение на заплатите на служителите на МВР заради ковидкризата не се предвижда. Той се аргументира с предишно увеличение, както и с намерението  на правителството да увеличи с 10 процента заплатите на всички държавни служители догодина.

 


Тагове: Бургас, полицаи, протест, допълнително възнаграждение

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси