Акция „Зима“ тръгва по пътищата

Акция „Зима“ тръгва по пътищата
МВР
A A+ A++ A

В краят на тази седмица полицията започва традиционната заз това време на годината акция "Зима". Както обикновено ще се следи за поставени зимни гуми, изправност на светлини и чистачки. Глоби ще се налагат след 15 ноември, а дотогава полицията само ще предупреждава, съобщава Нова телевизия. Важно е да се знае, че в закона няма термин „зимни гуми”, а такива за зимни условия – с подходящ грайфер от 4 мм.

„Задължително е да проверяваме антифриза. Не бива да го оставяме под минималните нива”, обясни автомобилният състезател Димитър Стефанов. Според него, колкото и да е мощен даден автомобил, той става страшно опасен, ако е с неподходящите и некачествени гуми.

„Лятната гума под 10 градуса се втвърдява. Става твърда и не държи. Все още сме държава, в която лятото и зимата трябва да караме различни гуми”, добави Стефанов.

Собственикът на автосервиз Димитър Колев показа каква е разликата между нова и износена автомобилна гума. При новите дълбочината на грайфера е около 9 мм, при износените той е паднал до 2,6 мм, а на места и до 0.

 

#акция "Зима" #светлини #чистачки #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"