Атентатът в Ница е бил в църква, обезглавена е жена

Атентатът в Ница е бил в църква, обезглавена е жена
БГНЕС
A A+ A++ A

По последни данни трима души са убити и няколко са ранени при нападението с нож в Ница. То е било осъществено в базиликата „Нотр Дам“. Френски медии съобщиха, че около 9:00 часа сутринта местно време в района на „Нотр Дам“ в централната част на Ница са се чули изстрели, предаде БГНЕС.

Според „Спутник“, цитиращ полицейски доклади, двама души са били убити при нападение с нож. Третата жертва е жена, която е била обезглавена вътре в базиликата. За това съобщи лидерът на партия „Национален съюз“ Марин льо Пен.

Обществеността беше помолена да избягва района, докато силите по сигурността и въоръжена полиция провеждат операция. Органите на реда разглеждат версията за терористичен акт, съобщава РТ.

Кметът на Ница Кристиан Естрози потвърди, че предполагаемият извършител е задържан и благодари на полицията за бързата реакция. Нападателят е бил ранен по време на задържането и се намира в болница. Мотивът за нападението остава неясен, но кметът потвърди, че въз основа на доказателствата до момента, става въпрос за терористична атака.

Междувременно полицията извършва разследване за предполагаема бомба в района и е помолила обществеността да го избягва, докато сапьорите оперират.

Френската полиция съобщи, че се очакват и други терористични атаки и се ангажира да засили контраекстремистките мерки в страната.

Инцидентът се случва само две седмици след като учителя по френски Самуел Пати бе обезглавен в покрайнините на Париж от радикализиран 18-годишен младеж от чеченски произход. Престъплението е извършено заради това, че Пати е показал карикатури на пророка Мохамед на своите ученици по време на урок по история – нещо, което се разглежда като богохулство в исляма.

 

#Франция #Ница #терористична атака #жертви #полиция #арест #предупреждение #атентати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »