Да обичаш професията си: 91-годишен професор показа как се преподава с хъс по време на пандемията (ВИДЕО)

Да обичаш професията си: 91-годишен професор показа как се преподава с хъс по време на пандемията  (ВИДЕО)
A A+ A++ A

91-годишен професор от колежа в Текс, който е бил засегнат от лок дауна по време на пандемията през март месец, получи много признание в социалните медии.

По-рано този месец Джулия Крон от Хюстън, Тексас, записа видео на баща си Чарлз Крон, професор по английски език в Университета на Сейнт Томас, който преподава там повече от 50 години, докато навигира дистанционно студентите си 

Тя също публикува снимка във Facebook, която бе споделена хиляди пъти от хора, които му симпатизират - много от които са бивши ученици на Крон - датиращи от 60-те години на миналия век.

Крон и съпругата му Чесли са женени от 54 години. Двойката има четири деца и шест внуци. Крон обожава четенето, класическите филми и преподаването, разбира се.

"Той също е актьор", каза Джулия. "Той е толкова жизнерадостен и е като да гледаш представление."

Университетът в Сейнт Томас в Хюстън е приел модел за електронно обучение на фона на COVID-19.

Крон изпитвал известни затруднения в използването на компютъра си, за това дъщеря му го поканила да използва нейния.

Джулия каза, че не е виждала баща си да преподава от 20 години и е била толкова изненадана от неговото присъствие и дух.

„Фактът, че [той преподава] виртуално и все още е атрактивен и толкова умен бърз ... беше просто красив момент, който просто трябваше да уловя“, добави тя.

Джулия каза, че майка й е накарала баща й да прочете всеки един коментар във Facebook, което го е накарало да се разчувства. 

„Професор Крон беше моят учител по английски език през есента на 92 и пролетта на 93“, пише един бивш студент. "И в момента той е професор по английски език в UST на дъщеря ми."

„Той ме научи на толкова много неща и ме запали по литературата“, коментира друг. "Страстта и отдадеността му не бяха незабелязани. Никога няма да забравя професор Крон."

 

#професор #пандемия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"