Разминаване: Защо у нас ще има ваксина за К-19 чак през април, а в Унгария - тази зима

Общество | 1 ноември 2020, неделя / 13:58| Показвания:Унгария ще получи първата пратка ваксини срещу коронавирус през декември или януари и ще може да "обяви победа над пандемията" до следващата пролет, заяви премиерът Виктор Орбан, пише Politico.

Орбан каза, че Унгария разговаря с Китай и Русия и може да има достъп до две или три различни ваксини до началото на следващата година, предаде Ройтерс. Все още няма клинично доказана ваксина срещу коронавируса.

Орбан каза в радиоинтервю, че има достатъчно болнични легла и респираторни апарати за лечение на пациенти с коронавирус и вярва, че "ключът е да се спазват съществуващите правила, както и че трябва да се носят маски."

Според Ройтерс, в четвъртък броят на случаите на коронавирус в Унгария се е увеличил до 68 127, с 56 нови смъртни случая - общият брой на загиналите е 1634 - и в болниците има 3 197 пациенти с COVID-19.

Припомняме, че преди дни в обръщение на премиера на България Бойко Борисов той информира, че ваксина ще имаме най-вероятно през април.

"Но нека да говорим и за мерките - трябва ли да се въвеждат ограничения, трябва ли да има вечерен час. Нека спрем да се питаме, а да се пазим. Най-рано април месец ще дойде ваксината. Аз съм убеден, че зимните месеци това ще продължи", каза Борисов за пандемията.


Тагове: Орбан, Борисов

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси