Лаф гаф: Депутът на ГЕРБ Десислава Атанасова обърка Борисов с Лукашенко

Лаф гаф: Депутът на ГЕРБ Десислава Атанасова обърка Борисов с Лукашенко
A A+ A++ A

Депутът на ГЕРБ Десислава Атанасова приписа на премиера Бойко Борисов изказване на авторитарния президент на Беларус Александър Лукашенко по адрес на нестихващите протести срещу властта му в ефира на БТВ.

Водещата ѝ прочете следния цитат:"Нуждаем се от нова конституция, ще предам правомощията си по конституция, но не под натиска или чрез улицата".

"В никакъв случай не може да се направи този паралел", отсече Атанасова, а на въпрос защо тогава сама се е объркала, каза: "Не съм се замисляла за изказванията на Лукашенко, очаквах, че ще ме предизвикате с реплика на премиера."

"Съвременните будители са навсякъде около нас. И младите будни хора, които са на площада, и учителите, българските лекари, които осветяват нощите, за да покажат и да насочат вниманието към грижата за всеки един и за себе си и за обществото ни", каза още Атанасова в телевизионно интервю.

На въпрос дали има будители сред политиците, Атанасова коментира, че има такива. "Сред моите колеги има хора, които могат да бъдат наречени съвременни будители", посочи още Атанасова. На въпрос кои са съвременните будители сред политиците, Атанасова отговори: "Вижте, ще бъде категорично може би некоректно да посоча едно, две или три имена. Нека да кажа, че за последните 30 години хората, които са били стожери на демокрацията, на демократичните процеси. Даже онези, които при приемането на настоящата Конституция се противопоставиха и обявиха гладна стачка. В съвремието ни има също такива хора".

Десислава Атанасова се спря и на темата за нова Конституция. Тя подчерта, че нова Конституция се приема от ВНС и допълни: "Държа да отбележа, че единственото, което може да направи 44-ото Народно събрание е да вземе решение за провеждане на избори за ВНС и за разпускане на настоящия парламент"

#Лукашенко #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »