Ден 116 на недоволство: Няколко събития и шествия на протеста ще се слеят на "Орлов мост"

Общество | 1 ноември 2020, неделя / 19:30| Показвания:Ден 116 на недоволство: Няколко събития и шествия на протеста ще се слеят на "Орлов мост"

Активисти от протеста срещу правителството и главния прокурор, който продължава над сто дни отбелязват днешния празник пред Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

Част от протестиращите вече са се събрали пред библиотеката. Предстои те да отбележат Дена на народните будители с факелно шествие до Борисова градина, което трябва да започне около 17:30 ч. Това е само едно от събитията, които недоволните организират на 1 ноември в центъра на София. От политическа партия „Възраждане“ ще проведат друго шествие, което ще тръгне от старата сграда на парламента и ще се стигне до Министерски съвет. Те протестират срещу идеята на управляващите за приемане на нова Конституция. Очаква се протестиращите да се съберат и за традиционния си митинг в Триъгълника на властта. Очаква се трите събития да се слеят около 19:00 ч. на „Орлов мост“, където движението да остане блокирано за няколко часа.


Тагове: протест, София

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси