Кметът на Солун иска пълен блокаж на града: В състояние на война сме

Кметът на Солун иска пълен блокаж на града: В състояние на война сме
A A+ A++ A

Кметът на Солун Константинос Зервас поиска от правителството да се въведе пълна карантина в града с вечерен час от 20:00 ч. до 5:00 сутринта. Настоява за забрана за напускане и влизане в града.

Областта е най-силно засегнатият от коронавируса район. За последните два дни положителните проби там са 1288. От утре в сила влиза карантина в област Атика и Северна Гърция.

"Намираме се в положение на война", заяви кметът Константинос Зервас и отново прикани за пълно и стриктно спазване на мерките. Броят на заразените в Солун надмина и заразените в най-голямата област Атика. Положителните проби надхвърлиха 11%, сочат данните от Covid статистиката.

Поради критичното състояние в Солун министерството на здравеопазването на Гърция активира  план за извънредна ситуация. В готовност са хеликоптери, които да прехвърлят болни с коронавирус от Солун в други райони на страната, където има места в специализираните отделения на болниците.

Днес по спешност в Солун пристига министърът на здравеопазването, а до края на деня се очаква въвеждане на извънреден вечерен час и забрана за движение извън Солун.

#Солун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"