Намериха още 10 линейки за столичната Спешна помощ

Намериха още 10 линейки за столичната Спешна помощ
БГНЕС
A A+ A++ A

10 допълнителни коли ще помагат на екипите на Спешна помощ в София. До сряда се очаква да пристигнат още 17 нови оборудвани линейки, които да облекчат работата на спешната помощ. Това съобщи министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов по повод създадената организация по оказване на спешна медицинска помощ, цитиран от БНТ.

"Видяхте, че имаше затруднения при обслужването на пациентите в София. Затова решихме с министър Христо Терзийски и по разпореждане на премиера Бойко Борисов да се осигурят допълнително коли за Спешната медицинска помощ и по-специално за територията на София, където е най-големият проблем. Имаме 25 коли за дневно дежурство на разположение. От днес с още 10 коли екипите ще бъдат увеличени с почти 50% и се надяваме от днес да няма проблем с извозването на пациентите от дома им до лечебните заведения", съобщи министър Ангелов.

Тези коли са подходящи за транспортиране до лечебните заведения на леките и среднотежки случаи. В тези коли ще пътуват обучени парамедици и фелшери, за да могат пациентите да бъдат наблюдавани по време на транспортирането, поясни министърът.

В сряда Центъра за Спешна помощ в София ще получи 17 оборудвани нови линейки, които да бъдат включени към екипите, които обслужват гражданите на територията на град София. "Така ще подобрим извозването на пациентите. Основният проблем, на който се дължеше ситуацията с чакането на хората, които имаха нужда от екипи, се дължаха на затрудненото приемане на пациенти в лечебните заведения", уточни министърът.

Проф. Ангелов потвърди също, че от днес тръгват контролни проверки в частните и държавни лаборатории, тъй като има сериозно забавяне на качване на резултатите в системата. Според подписаните договори те са задължени да публикуват резултатите в Националната система до 9:00 ч.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ-София д-р Георги Гелев и старши комисар Красимир Шотаров от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ дават дадат информация за създадената в столицата организация по оказване на спешна медицинска помощ.



#Костадин Ангелов #София #Спешна помощ #коли #линейки #фелдшери #парамедици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »