От Нова година: Вдигат заплатите на медици, полицаи и др.

Вътрешна политика | 3 ноември 2020, вторник / 18:41| Показвания:МС

Премиерът Бойко Борисов обеща нова порция вдигане на заплати и детски. Това става ясно от поста му във Facebook. Според думите му ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще внесат в парламента проект за изменение на бюджета за догодина, в който ще бъдат заложени повече пари за лекари, сестри, санитари, полицаи и всички, които се борят на първа линия с пандемията от коронавиурса;

Ето какво точно написа Борисов:

Ние се борим за хората, да измъкнем държавата от здравната, икономическата и социалната криза. В тази тежка ситуация хората имат нужда от подкрепа. И особено всички онези българи, които работят на първа линия срещу вируса. Те трябва да знаят, че сме зад тях. Затова депутатите от ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще внесат изменения между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет, които предвиждат:

· 237 млн. лв. за добавки към възнагражденията на медиците. От 1 януари до края на 2021 г. лекарите ще получават допълнителни 600 лв. към заплатите си, сестрите - 360 лв., а санитарите - 120 лв. Мярката ще засегне близо 50 000 медици.
· 15% ръст на заплатите на служителите в системата на МВР. Това ще струва 231 млн. лв. и обхваща 48 000 души.
· Допълнителни 143 млн. лв. за отпадане на подоходния критерий за детските надбавки. С тази мярка ще подкрепим 710 хил. деца.
Не приемам оценки от човек, който наруши изричните препоръки на ген. Мутафчийски учението на "Корен" да не се провежда. ВМА е пълна с военни и продължава да ми се размахва юмрук - с какво право? И аз мога да отговоря подобаващо, но това няма да помогне на държавата. Редовните избори наближават, тогава ще си премерим възможностите и ще стане ясна оценката на хората. Гарантирам, че кабинетът ще осигури финансов ресурс до ноември догодина, за да преминем през кризата и да има стабилност. Продължаваме да работим върху мерките, за да помагаме на хората.

 

 


Тагове: Бойко Борисов, заплати, добавки, Нова година, увеличение, детски, полицаи, лекари, сестри, санитари

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси