Симеонов: Трябва пълно затваряне!

Симеонов: Трябва пълно затваряне!
A A+ A++ A

Възможно е и Народното събрание да работи дистационно. Надявам се да не се стига до тази крайна мярка, но броят на депутатите заразени с COVID-19 расте и това е много неприятно. В парламента спазваме мерките, но утре на Председателски съвет ще поставя въпроса как ще продължим да работим. За мен няма проблем в това, ще ни е необходим един буферен период да свикнем, но съм убеден, че няма да има проблеми.

Това каза зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Ние от Обединени патриоти (ОП) сме категорично за предложението на здравния министър и ще подкрепим задължението всички болници да открият COVID отделение. Нашите лекари са герои и ние преди време ги стъпкахме, но се оказа вярно, че ще се мре яко. Аз съм категорично за по-твърди мерки. Виждаме какво става в Германия, Англия, Франция. Там втърдяват мерките. Аз съм твърдо за пълно затваряне и подкрепям изцяло мнението на специалистите. В крайна сметка има едно по-важно нещо от икономиката и това е човешкия живот", обяви още той.

Обществени прояви и грубото потъпкване на мерките. Всички видяхме снощи какъв чалга купон си спретнаха в една пловдивска дискотека - без маска, без дистанция. Това е недопустимо. Това заведение трябва да бъде затворено, а не да се гали с перце и да получава минимални глоби. Най-лошото е, че в това заведение са били един зам.-кмет на Пловдив и шеф на Напоителни ситеми. Полицаите три пъти са ходили и са вдигали ръце, защото вътре са били тези хора. Аз лично ще питам вътрешния министър за трите проверки и защо е погазен закона. Ето точно това грубо поагазване на закона от ръководни лица дразни хора. Това заведение е можело да бъде затворено само по Закона за шума, да не говорим за извънредното положение, в което се намираме, и неспазването на противоепидемичните мерки. Не трябва да се критикува само и единствено държавата. Мерките са правилни. Виждате какви глупсоти свършиха в Западна Европа", даде пример Симеонов

#Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »