Тежка катастрофа с работници в Ботевградско : Двама загинаха

Тежка катастрофа с работници в Ботевградско : Двама загинаха
A A+ A++ A

Двама души загинаха, а други трима са ранени при челен сблъсък между автобус и джип при с. Литаково, Ботевградско. Автобусът е връщал работници от нощна смяна от заводите в Ботевград.

Катастрофата е станала около 6:30 часа тази сутрин. На място веднага са пристигнали 10 линейки от София, съобщиха от Спешна помощ.

По първоначални данни джипът е навлязъл в насрещното движение и се е ударил челно в автобуса. От удара автобусът се е обърнал отстрани на пътя, което е наложило намесата на екипи на пожарната. Загинали са водачът и пътникът от джипа, който е с румънска регистрация. Те са били на видима възраст 20-25 г. 

При катастрофата са пострадали две жени на 54 г. и мъж на 64 г., който е и шофьор на катастрофиралия автобус. Те са откарани за хоспитализация в УМБАЛ „Света Анна”. „Травмите на тримата пострадали са много тежки. Едната от пострадалите е с опасност за живота”, обяви д-р Славчо Близнаков, който e изпълнителен директор на лечебното заведение.

Временно движението по път III-161 Ботевград - Литаково е ограничено. Шофьорите на МПС до 4.5 т да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по следния обходен маршрут: път I-1 - Люти дол - път III-161 - Ребърково и обратно, призовават от АПИ. Обходният маршрут за МПС над 4.5 тона е: Ботевград - София - Нови Искър - Своге - Мездра и обратно.

#катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"