Доц. Мангъров: Имунитетът след COVID-19 остава доживот

Общество | 7 ноември 2020, събота / 17:07| Показвания:Началника на Детското отделение в Инфекциозна болница София – доц. Атанас Мангъров коментира, че антибиотиците не помагат при лечението на заболяването, но пациентите и личните им лекари прибягват до лечението на коронавируса с тях, тъй като са свикнали да лекуват заболявания с подобни симптоми с препарати съдържащи антибиотик. Това каза той в ефира на телевизия "Европа".

Според него заболяването нанася щети на белите дробове, но те не са трайни. 

„Това което отличава коронавируса от другите респираторни заболявания в този сезон е, че докато тяхната продължителност е около 7-10 дни, като острата фаза е 4-5 дни. Докато при коронавируса тази остра фаза е около две седмица или 13-14 дни. Това е причината хората да изперкват, защото всички са свикнали тези симптоми да минават за една седмица, докато тук е 2 седмици", допълни доц. Мангъров.

„Имунитетът след преболедуван коронавирус остава доживот. Тези, които казват друго са забравили или не са го учили това нещо“, каза началникът на детското отделение в Инфекциозна болница


Тагове: Мангъров, коронавирус

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси