Нови разкрития за ХелпКарма! Босът им май лъже колко служители държи на заплата

Нови разкрития за ХелпКарма! Босът им май лъже колко служители държи на заплата
A A+ A++ A

Бившият финансов министър Георги Кадиев даде повод за допълнителни размишления, а и работа на прокуратурата, по нашумялата тема за дарителската платформа ХелпКарма. Той припомни думи на собственика на компанията, от които излиза, че мами нагло данъчната система на страната, а не само дарителите и клетите бенефициенти на сумите, събиране чрез платформата. 

ЕТО КАКВО НАПИСА ВЪВ ФЕЙСБУК ГЕОРГИ КАДИЕВ:

В обмяна на коментари през май 2020 между създателя на ХелпКарма Константин Кръстев и Атанас Чобанов, налична на стената на Чобанов, Кръстев твърди, че ХелпКарма има 22 служители. Очевидно бизнесът към онзи момент се разраства.
Затова чакам с нетърпение годишния им финансов отчет за 2020, за да видим:

1. Колко човека осигуряват и в какъв размер? Помните, че в 2018 са платили осигуровки като за 1 служител, в 2019- като за трима, макар да твърдят, че само ИТ са 10 души.

2. Каква сума е дадена за заплати на служители? През 2018 бяха 12.2 % от даренията, през 2019 са 13.4 %, като и през двете години е имало ограничение не повече от 5% от даренията да отиват за издръжка. А издръжката не включва само заплати, все пак.

3. Общият размер на изплатените заплати за 2018 и 2019 е 887 хил.лв. В репортажа беше казано, че т.нар. Славчо е взел около 750 хил.лв., или 84.5% от всички изплатени заплати. Без да им гледам в чинията, как все пак работи организация с 22 служители, от които един взима 84.5% от общия размер за заплатите? Защото при мен работят 30 души и няма начин това да проработи.

4. Кръстев твърди, че има служители по "борба с измамите". Това няма да го видим в ГФО, но какво точно са правили тези служители?

Тези хора трябваше да помагат с пари на дарители да се спасяват животи. И да знаят, че след като боравят с чужди пари, дарени за медицински цели, трябва да са абсолютно изрядни и безупречни.

Вредата, която нанесоха на дарителството, е опустошителна.

#Георги Кадиев #ХелпКарма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »