Асоциацията на заведенията настоява за единен вечерен час

Асоциацията на заведенията настоява за единен вечерен час
A A+ A++ A

Асоциацията на заведенията ще настоява за определянето на единен вечерен час за затварянето на обектите в цялата страната. От организацията заявиха, че ще преговарят със здравния министър, след като колегите им от бранша излизат на протест в Габрово.

Местните заповеди, с които бе ограничено работното време на заведенията и ресторантите в страната създава напрежение сред бранша заради различната продължителност в отделните градове, обяви председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„Едни градове са до 23:30, едни до 21:00, други до 22:00, не може така. Трябва да има единна заповед за всички – 23:30 е нормално време и за ресторанти и за кафета, за да можете вие да вечеряте спокойно и все пак да се поддържа някакъв вид бизнес“, каза той

От асоциацията коментираха и намеренията на правителството да подкрепи работещите в бранша отново по настояване на национално представените организации на заведенията, които, припомняме, поискаха обезщетения за работниците и служителите си в размер на 80 процента от възнагражденията по трудов договор.

Помощта не е достатъчна, но е частично решение, обяви Алибегов.

„Ние искахме 80 процента от трудовия договор и държавата може да направи 80 процента от минималната работна заплата. Има голяма разлика, нали, но зависи кой на колко се е осигурявал, но все пак е някаква стъпка и някаква помощ“.

#заведения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »