COVID-19 по света: Ливан също въвежда национална карантина

COVID-19 по света: Ливан също въвежда национална карантина
A A+ A++ A

САЩ прехвърлиха прага на 10 млн. установени случая на коронавирус от началото на пандемията, според данни на референтния Университет "Джонс Хопкинс". Само за 10 дни страната премина от 9 на над 10 млн. потвърдени случая. Според данните на университета само през последните четири денонощия новите случаи са били над 100 хил., като пикът е бил 127 хил. новозаразени в периода четвъртък-петък, съобщи БНР.

В САЩ жертвите на усложнения от заразата са вече над 237 000.

Гърция удължава до 30 ноември поредицата от ограничения за пътуване, целящи да защитят пътниците и гражданите от пандемията COVID-19, съобщи сайтът „Keep Talking Greece”, цитиран от БГНЕС.

До 6:00 часа на 11 ноември остава в сила изискването пътуващите до Гърция по въздух от България, Румъния, Унгария, Полша, Чехия, ОАЕ, Малта, Белгия, Испания, Албания и Северна Македония да влизат в страната само с отрицателен тест за коронавирус.

Съгласно новите разпоредби до полунощ на 30 ноември се удължава спирането на полетите между Гърция и Турция и между Гърция и испанската област Каталуния. Удължава се и срокът на действие на изискването всички полети до и от Гърция от Албания и Северна Македония да се изпълняват само на международното летище „Елефтериос Венизелос“ в Атина.

До края на месеца всички пристигащи от чужбина пътници трябва да представят отрицателен ковид-тест, направен 72 часа преди пристигането.

За да се избегне нелоялната конкуренция по време на карантината в Гърция влиза в сила забрана за продажба на облекла и обувки. До 30 ноември хората няма да могат да си купят и електрически уреди, играчки, книги и други подобни стоки от супермаркетите, докато са затворени специализираните магазини за такава продукция.

Украйна. Президентът Володимир Зеленски е сред заразените с COVID-19. Той е с лека повишена температура, но в добро общо състояние и ще продължи да изпълнява държавните си задължения под карантина. През лятото съпругата му Олена беше с положителен тест и се наложи да бъде лекувана в болница.

Страната се готви да въведе по-строги мерки заради нарастване на случаите. Здравният министър предупреди преди дни, че ако такива не бъдат взети, до края на ноември на ден ще има по 15 хиляди нови случаи, съобщи bTV.

В Белгия вече се произвежда ваксина срещу COVID-19

В допълнение към Антверпен, където се намира европейската централа на Pfizer, ваксината се произвежда и в американския щат Мичиган.

"Вече сме произвели стотици хиляди дози и на двете места", каза Коен Колперт от белгийската компания Pfizer пред местните медии. Американският "Pfizer" и германският "BioNTech", след предварителни анализи в третата фаза на теста, обявиха, че техният препарат за коронавирусната ваксина има "90% ефективност", която е потвърдена "седем дни след получаване на втората доза".

Ваксината все още чака "зелената светлина" от здравните власти, а Pfizer и "BioNTech" обявиха, че планират да доставят 1,3 милиарда дози до 2021 година. Европейската комисия води преговори с тези компании за договор за доставка на 300 милиона дози на държавите-членки.

Малайзия съобщава за още 869 случая, 6 нови смъртни случая

Малайзия съобщи за 869 нови инфекции с COVID-19, съобщи министерството на здравеопазването във вторник, като общата сума за страната достигне 42 050.
От останалите 11 446 активни случая 82 са държани в реанимация, а 27 от тях се нуждаят от асистирано дишане. (ANI / Синхуа).

За последното денонощие Русия регистрира 20 977 нови случая на заразяване с коронавирус и 368 починали. С 1 817 109 случая на коронавирус от началото на пандемията Русия е на пето място в света по този показател след САЩ, Индия, Бразилия и Франция.

По-рано днес стана ясно, че САЩ са прехвърлили прага на 10 млн. установени случая на коронавирус от началото на пандемията, според данни на референтния Университет "Джонс Хопкинс". Само за 10 дни страната премина от 9 на над 10 млн. потвърдени случая. Според данните на университета само през последните четири денонощия новите случаи са били над 100 хил., като пикът е бил 127 хил. новозаразени в периода четвъртък-петък, съобщи БНР.

Индонезия съобщава за 3 779 нови случая на COVID-19, 72 смъртни случая

Случаите на COVID-19 в Индонезия са нараснали с 3779 за един ден, като броят на загиналите се е увеличил със 72.
Според министерството, още 3475 души са изписани от болниците, което води до общия брой на възстановените пациенти до 375 741. Вирусът се е разпространил във всички 34 провинции на страната.
По-конкретно, през последните 24 часа Джакарта регистрира 1013 нови случая, Западна Ява 748, Централна Ява 680, Източна Ява 272 и Риау 151.
Не бяха открити повече нови положителни случаи в шест провинции, а именно островите Риау, Лампунг, Западен Калимантан, Запад Сулавеси, Горонтало и Папуа. (ANI / Синхуа)

Броят на заразените с COVID-19 в Бангладеш нараства до 423 620 с 1 699 нови случая

Бангладеш съобщи във вторник 1699 нови случая на COVID-19 и 16 нови смъртни случая, като резултатът е 423 620, а броят на загиналите е 6 108, заяви Генералната дирекция на здравните услуги (DGHS).
Официалните данни показват, че за последните 24 часа в цялата страна са тествани 13 520 проби. Общият брой на възстановените пациенти в страната възлиза на 341 416, включително 1648 нови възстановявания във вторник, съобщиха от DGHS.
Според официалните данни степента на смъртност от COVID-19 в Бангладеш сега е 1,44%, а сегашният процент на възстановяване е 80,59%.
Бангладеш регистрира най-висок брой от 4019 нови ежедневни случая на 2 юли и най-много 64 смъртни случая на 30 юни (ANI / Синхуа)

Ливан също въвежда национална карантина

#коронавирус #свят

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"