Къде в страната децата остават да учат от вкъщи и къде ги връщат в клас?

Къде в страната децата остават да учат от вкъщи и къде ги връщат в клас?
A A+ A++ A

Завръщането на гимназистите в класните стаи остава под въпрос, след като днес здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че все още не е взето окончателно решение. Заповедта на здравния министър, според която гимназистите ще учат в онлайн среда изтича този четвъртък на 12 ноември. Дали ще има нова заповед, с която той да нареди повсеместно дистанционно обучение за учениците в горните класове на фона на разрастващата се епидемия от Covid-19, предстои да видим. 

И докато в София все още не е решено дали гимназистите ще се върнат в училищата, в много градове в страната онлайн обучението беше удължено. 

Така например в Пловдив учениците от 6-ти до 12-ти клас ще се обучават онлайн. За преминаване към облайн обучение там решения ще се взимат от директорите на училищата и от кметовете, които са председатели на Общинските кризисни щабове.

В област Плевен засега няма да се затварят училища и няма да се преминава към дистанционна форма на обучение заради коронакризата.

Във Велико Търново пък удължиха дистанционното обучение до края на месеца. 

За останалите области на страната все още не е взето решение за удължаване на мярката за учениците, очаква се това да се случи с заповед на министър Ангелов. 

#коронавирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »