От днес първата COVID болница у нас ще приема пациенти

От днес първата COVID болница у нас ще приема пациенти
A A+ A++ A

От днес първата COVID болница у нас ще приема пациенти. Това стана ясно при посещение на премиера Бойко Борисов в Пловдив. Той се срещна с кмета на града Здравко  Димитров, който го увери, че лечебното заведение е подготвено да приема заразени с коронавирус.

Преобразуването на „Свети Мина” в COVID болница започна още миналата седмица. Към момента болницата е снабдена с 90 легла с възможност за добавяне на още 50, което ще стане поетапно.

Данните от последното денонощие. 3414 са новите случаи на коронавирусна инфекция при направени 8885 PCR теста, показват данните на Единния информационен портал. В момента в страната са регистрирани 61 168 активни случая на заразени с COVID-19. Висок остава броят на хоспитализираните болни – 4768, като 284 са в интензивни отделения.

72 болни са загубили живота си. 873 души са се излекували за последните 24 часа.

Най-много са новозаразените в София – 996, Пловдив – 414, Стара Загора – 180 и Благоевград - 179. От началото на пандемията най-много са заразените във възрастовата група 40-49 години – 18943.

Над 140 доброволци са изявили желание да помагат в борбата срещу вируса. 18 са болниците, които са заявили пред Лекарския съюз, че имат нужда от доброволци. 

#коронавирус #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »