Княжевци с пореден протест, този път под формата на автошествие

Общество | 14 ноември 2020, събота / 19:12| Показвания:Facebook

Протест автошествие срещу трафика в софийския квартал “Княжево” имаше днес, предаде репортер на БГНЕС.

Тяхното искане е да се преразгледа проекта за разширение на Околовръстния път и да се приемат такива проектни решения, които да облекчат трафика през квартала, а не да го стимулират, като за целта се създадат предпоставки транзитния трафик да се изведе към автомагистрала “Люлин”.

„Ние сме против изграждането на тунел, който да е за безконфликтно преминаване към Владая. Ние сме против незаконното реверсивно движение, ние сме против премахването на велоалеята, която е по общ устройствен план приета. Всички тези неща, ако бъдат реализирани реално по никакъв начин няма да спрат този огромен транзитен трафик, който и в момента минава през нашия квартал”, каза Андрей Кокалов.

Той посочи, че искат да се разши Околовръстното шосе, както има планове на общината, но от това разширение да отпадне, според тях, абсурдния тунел за безконфликтно преминаване, тъй като смятат, че той ще вкара още по-голям трафик в квартала.

„Искаме също така реверсивното движение, което е горе при Мала Кория също да отпадне, поради простата причина, че то също ще стимулира трафик, защото ние не можем да разберем на какво основание се правят всички тези облекчения за транзитния трафик през квартала ни, след като се планира да се направи Околовръстен път, който да вкарва целият транзитен трафик към магистрала “Струма”. В момента още не е пуснато официално, но се очаква всеки момент то да бъде факт, вече е изградена инфраструктурата за него”, посочи Андрей Кокалов. 


Тагове: Княжево, протест, автоществие

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси