Скандалният кмет на Калояново: Това беше капан! Признах, но не съм карал дрогиран

Скандалният кмет на Калояново: Това беше капан! Признах, но не съм карал дрогиран
A A+ A++ A

Зад тази постановка стои човек, който от много дълго време иска да заеме моето място. Така кметът на Калояново Георги Георгиев обясни ареста си. Пред Нова телевизия той каза, че е бил набеден, че е шофирал служебния си автомобил след употреба на кокаин. 

Не употребявам наркотици, заяви той в интервю за предаването „Здравей, България". 

Георгиев беше осъден по бързото производство. След споразумение с прокуратурата, той получи условна присъда - 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Кметът остана и без шофьорска книжка за година и половина.

„За мен това е чист капан. Знаех, че има пуснат сигнал до главния прокурор да ме спрат от КАТ. Бях със служебната ми кола. И така в Калояново ме спряха катаджии. Полицаите ми казаха, че съм направил нарушение. Да, наистина, нямах колан. Поискаха обаче да ми направят тест за наркотици. Момчето ми каза, че му е наредено да ме спре и да ми взема проба. Казаха ми, че дрегерът показва, че съм употребил кокаин", разказа Георги Георгиев. 

По думите му в протокола на КАТ пише, че е бил спрян заради зачервени очи и неадекватно поведение. 

„Става въпрос за  брутално нападение срещу мен. Това беше страхотен стрес за семейството ми", коментира кметът на Калояново. И потвърди, че е сключил споразумение с прокуратурата, защото е нямал избор. 

„Бях подведен. Отказах да дам кръв в Бърза помощ, а трябваше. Съжалявам, че не го направих. Един от полицаите ми каза, че ако ми вземат кръв, ще стане по-лошо. Доверих му се. Пред съда казах, че съм употребил, защото нямаше какво друго да кажа. След като сключихме споразумение с прокуратурата, излезе, че съм шофирал дрогиран", каза още Георгиев. 

Съгласно закона Общинската избирателна комисия трябва да вземе решение дали кметът да бъде отстранен от длъжност.

#Калояново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"