Завистниците не могат да се примирят с медийното влияние на Мангъров и го мразят

Завистниците не могат да се примирят с медийното влияние на Мангъров и го мразят
A A+ A++ A

Бившият ни посланик в Москва и настоящ политически анализатор и инфлуенсър - Илиан Василев, защитава мненията и тезите на доц. Атанас Мангъров, откакто коронавирусът е тема №1 у нас и по света. Той реши да разкрие защо го прави и даде железни доводи:

ЕТО КАКВО НАПИСА ИЛИАН ВАСИЛЕВ ЗА ПОПУЛЯРНИЯ МАНГЪРОВ:

Отдавна ми казват, че не трябва да защитавам каузи и мнения, които не се ползват с всеобщо одобрение. Така се правело рейтинг и се увеличавала популярността. И често получавам гневни послания - ех, как ви вярвахме, а сега ни разочаровахте. Има и такива които отново завъртват старите шлагери за моето конспиративно минало, което съществува само в главите им.

За мен възможността да споделям не е свързана с непременното желание да се харесам.

Уважавам мнението на доцент Мангъров, не само защото е "стърчащо" мнение в процес в който не останаха неконформисти, а защото ако има хора, които му вярват и то не е заради поста, не заради власт /която няма/, не заради облаги, които ще получи утре, а заради нормалното му човешко и принципно говорене.

Много хора го мразят, така както в миналото мразеха всеки с различно мнение. Други го мразят, защото им казва да не се страхуват, а това е невъзможно усилие - толкова дълбоко са попаднали в плен на страха си. Пренасят вътрешното си неудовлетворение че се страхуват, когато трябва да бъдат смели, в омраза срещу доцента. Така са се прибрали в себе си и в своята зона на комфорт, че третират всеки който си позволи да постави под съмнение собствения им избор, като предател и враг.

Има и завистници, които не могат да се примирят с неговото влияние в медиите и искат да бъдат на неговото място, но без да поемат неговите рискове и шамарите, които получава.

Не във всичко Мангъров познава или е прав, но има добронамереност и често желязна логика в това което говори, в начина по който ви успокоява, че и това ще мине и ви дава ценни съвети как да не прекалявате с антибиотиците, с лекарствата. Прав е и в това, че посочи точно проблема с доболничната помощ - и за това го мразят, защото не е "солидарен с лекарското съсловие на Джи Питата", а е с пациентите. И те го намразиха, а той имаше пред вид, онези от тях, които са се уплашили и "лекуват" по телефон.

Особено идиотска и трудно обяснима е злостта с която го атакуват немедицински лица по медицински теми. Защото някъде прочели нещо от някое друго "светило".

Каза ли ви Мангъров че и под леглото да се скриете заразата пак може да ви намери? Защото е зараза и колкото и да се криете накрая пак ще излезете на открито и ще срещнете хора.

Каза ли че е глупост да се затварят паркове и достъп до планини, да се правят КПП та и отрязат градовете един от друг?
Това ниво на конформизъм ще ни затрие - както си искаме Живков, сега си искаме Борисов - една истина, една партия, един вожд.

Не е само Мангъров, има достатъчно честни и високо професионални лица сред медиците - и тяхното мнение тежи не по-малко, дори повече от неговото. Но той хвърля камък в блатото и доброволно поема стрелите на злобата на уплашените хора, които го мразят защото са показали на всички че се страхуват.

#Илиан Василев #Атанас Мангъров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »