Шефът на болницата пред която умряха чакащи пациенти: Война е, лекуваме първо по-леките случаи

Шефът на болницата пред която умряха чакащи пациенти: Война е, лекуваме първо по-леките случаи
A A+ A++ A

Вчера бяхме уведомени със сигнал за този случай за двама пациенти, които стоят на стълбите, които трябва да бъдат приети. Незабавно е назначена проверка от заместник-директора по административно-икономически въпроси Момчил Мавров, в комисията по проверка участват компетентни лица, които да снемат писмени обяснение от всички участници в този процес, защото за ръководството на болницата е изключително важно да разберем какво води до такива логистични проблеми, в такова военно време за нас, при липса на персонал. Това коментира Изпълнителният директор -  Проф. д-р Карен Джамбазов на УМБАЛ "Свети Георги в Пловдив.

Припомняме, че пациенти от УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив са починали, след като са оставени на стълбите на болнично заведение с кислородни маски при прехвърляне между отделения.

"Проверката все още не е приключила. Необходимостта за повече легла е продиктувана от това, че пациентите постоянно нарастват. Леглата в инфекциозна клиника се оказаха недостатъчни и всъщност миналата седмица с моя заповед беше обсъдено с ръководителите на клиниката по токсикология и отделението по професионални болести, техните структури да бъдат преобразувани в COVID отделение. Нашите легла за ковид пациенти са 141 и 20 интензивни легла. Към всички структури на болниците има регламентирани около 10% от леглата за хора с други заболявания, а коронавируса да е съпътстващо заболяване", допълни проф. Джамбазов.

"В понеделник са превозени общо 6 пациента. Трима от тях са настанени, другите трима са снабдени с кислород. Един от втората тройка е качен на третия етаж за лечение, а останалите двама е трябвало да изчакат, защото тяхното състояние е било по-тежко. По последни данни на шофьора на линейката пациентите са били в линейката, освен последните 10 минути. В никакъв случай това не е практика. Тези пациенти са били предварително изяснени, че ще бъдат настанени. Проблемът е, че отделението работи от три дни и логистиката не е изяснена", каза още той.

#УМБАЛ "Свети Георги" #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »