Днес е Международният ден на мъжете

Днес е Международният ден на мъжете
A A+ A++ A

 Международният ден на мъжете се отбелязва, както всяка година, за да отпразнуваме приноса на мъжете в обществото.

По този повод ето един бърз поглед към това, което те превят за нас, за да улеснят ежедневието ни:

1. Днес ние празнуваме мъжете, които учат и поемат по-голяма отговорност, както никога досега, като същевременно се справят отлично в другите си роли. Ролята на мъжете се е променила драстично през годините, те вече не са единствено работещото звено, а формират здрава основа заедно със своите партньори

2. Викас Вайбхав, DIG (ATS) Бихар: Ролята на мъжете стана по-сложна, но още по-важна в днешно време. Обществото е свидетел на постепенен преход от патриархата към равенство ... Това, което по-рано се приемаше за даденост или беше прието за естествено, може вече да не е вярно в настоящите времена. Именно тук мъжете трябва да докажат истинската си стойност като мъже по отношение на великодушие и разбиране, тъй като често се срещат неприятни поведенчески отклонения. 

3. Барха Трехан, активист, който води кампания за Национална комисия за мъжете в Индия: Необходимо е да се обърне адекватно внимание на психическото благосъстояние на мъжете, нещо, което често минава под радара, което води до по-висок процент на самоубийства, алкохолизъм и психика заболяване сред мъжете в сравнение с жените. Дестигматизирането на социалните нагласи за психичното здраве на мъжете ще допринесе много за подобряване на цялостното здраве и благосъстояние на мъжете.

4. Професор Diwakar Vaish, разработчик на първия изцяло местен индийски 3D отпечатан хуманоиден робот MANAV: Денят на мъжете ни дава възможност да отпразнуваме и оценим добротата на мъжа. Това не само ни помага да разпознаем добрата работа на човека, но също така ни помага да ги укрепим чрез признателност. (ANI)

#мъже

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"