Главният US инфекционист: Дори и след ваксина маските може да останат

Главният US инфекционист: Дори и след ваксина маските може да останат
Pixabay
A A+ A++ A

Носенето на защитни маски ще е необходимо, дори ако има ваксина срещу новия коронавирус, каза Антъни Фаучи, директор на Американския национален институт по инфекциозни болести. Той направи това изявление в интервю, публикувано на уебсайта на „Ню Йорк Таймс”, предаде БГНЕС.

На въпрос кога според него ще бъде възможно обществото да се откаже от необходимостта да се носи защитни маски, Фаучи отговори: „Вярвам, че дори и при наличието на ваксина, някои мерки за опазване на общественото здраве ще останат в сила за значителен период от време“. В същото време той подчерта, че началото на постепенното отказване от защитните мерки трябва да се очаква не по-рано от „третото или четвъртото тримесечие на следващата година“.

„Вярвам, че маските трябва да се носят навсякъде”, каза Фаучи, попитан дали подкрепя идеята за въвеждане на задължителен режим на носенето на маски в САЩ. „Добре е, ако можем да постигнем това на ниво местни власти – кметове, губернатори на щати. Ако това не е възможно, трябва да обмислим [въвеждането на задължително носене на маски] на национално ниво”.

Антъни Фаучи изрази недоумение от факта, че много жители на САЩ все още отказват да носят маски, пренебрегвайки рисковете от заразяване с коронавируса, въпреки мащабите на пандемията в страната.

#САЩ #ваксина #коронавирус #мерки #маски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »