Браво! Ученици от Смолян ще готвят храна за медиците от болница "Братан Шукеров"

Браво! Ученици от Смолян ще готвят храна за медиците от болница "Братан Шукеров"
A A+ A++ A

Ученици от Смолянската гимназия по туризъм и строителство отвориха учебния си ресторант в помощ на лекарите в местната болница "Братан Шукеров”. От днес младежите ще готвят по 45 порции дневно и ще ги предоставят на медиците на първа линия в борбата с COVID-19.

За първия ден от инициативата менюто включва картофена крем супа, руладини и ябълки. "Всеки ден храната ще е разнообразна и съобразена с огромната психическа и физическа натовареност на лекарите", обясни за NOVA Антоанета Караджова, директор на училището.

Инициативата по идея на областния управител Недялко Славов няма ограничения във времето. Учебният ресторант ще работи, докато е необходимо. Осигурени са средства за продукти за следващите 2 седмици, но кампанията постоянно оечели нови поддръжници и симпатизанти, които помагат кой с каквото може.

От Гимназията по техника и технологии са обещали да изоълняват лигистиката - тоест да транспортират храната от ресторанта до болницата. "Искаме да покажем своята благодарност към хората, които денонощно бдят за нас и нашето здраве” - мотивират се учениците и техните преподаватели, които също помагат.

#Смолян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »