3 причини защо онлайн пазаруването е за предпочитане

3 причини защо онлайн пазаруването е за предпочитане
pexels.com
A A+ A++ A

В последните няколко месеца всичко е по-различно - непрекъснато слушаме за “новото нормално” и май вече свикнахме да живеем с него. Онлайн пазаруването не е нещо ново, но в условията на коронавирус пандемията, много повече потребители започнаха да разчитат преди всичко на интернет за покупките си.

Допреди година, основните категории, в които интернет пазаруването беше най-силно застъпено, бяха главно дрехи, обувки, техника и електроуреди. Днес обаче ръстът на интернет покупките расте с изключителни темпове - според Българската Е-комерс Асоциация ръстът на онлайн търговията се е увеличил два пъти в сравнение с 2019 година. 

Поради промените, настъпили на пазара с развитието на глобалната пандемия, все повече търговци преминават към продажби онлайн, и все повече потребители разчитат на интернет за пазаруване. Вече почти няма сектор, който да не присъства със своите продукти онлайн - от храни и напитки, през офис оборудване и канцеларски материали, до домашни потреби, и какво ли още не. 

Причините за тази промяна са няколко - от една страна, онлайн търговията дава възможност на търговците да достигнат до нови потребители и да увеличат продажбите си, като предложат по-достъпна услуга. 

От друга страна, потребителите предпочитат сигурността и спокойствието, което им дава пазаруването по интернет. Избягването на струпването на хора в магазините, необходимостта от спазването на социална дистанция и, не на последно място, специалните предложения на магазините, налични само онлайн, са трите водещи фактори за повишения интерес към онлайн пазаруването в момента. 

Защо онлайн пазаруването е за предпочитане в момента? Ето няколко причини, които ще ви убедят да напълните интернет кошницата.  

Онлайн пазаруването е по-удобно

Няма спор - дори без коронавирус, през зимата е много по-удобно да пазарувате от дивана вкъщи, вместо да обикаляте по магазините. След края на работния ден, навън вече е тъмно и доста студено, улиците са задръстени от коли, транспортът е пълен… Последното, което ви се иска, е да обикаляте по магазините. 

Точно в този момент оценявате колко удобно е онлайн пазаруването. Представете си следния сценарий - докато пътувате към вкъщи, преглеждате онлайн офертите в кауфланд брошура. Бързо се ориентирате в най-добрите актуални предложения в разнообразните категории, след което набелязвате какво ви липсва у дома. Решавате какво ще сготвите тази вечер, както и ключови продукти, с които да заредите хладилника за предстоящите дни, така че да сте спокойни, че имате всичко необходимо. 

След това, отваряте foodpanda, откъдето вече може да поръчате продуктите директно от магазин Kaufland. Единственото, което трябва да направите, е да се регистрирате и да въведете адрес за доставка. Избирате необходимите ви продукти - асортиментът на Kaufland онлайн в момента включва над 2000 разнообразни предложения от всички категории - свежи плодове и зеленчуци, висококачествени млечни и месни продукти, консерви, сладки предложения, напитки, и какво ли още не.

Доставката е в рамките на около 60 минути, така че да получите продуктите си точно навреме, след като сте се прибрали, обули сте пантофите и сте готови за нещо вкусно и приятно.  

Разбира се, доставката се извършва при спазване на абсолютно всички мерки за безопасност. А ако платите поръчката си с карта на сайта на foodpanda, има и опция за безконтактна доставка, от която да се възползвате. 

Засега услугата е налична само за София, Пловдив, Варна и Бургас, но все пак това е огромно облекчение в забързаното ежедневие, типично за големите градове.  

Онлайн пазаруването е по-сигурно 

Не само защото избягваме струпванията на много хора в магазините. Но и защото днес мерките за интернет сигурност, които взимат онлайн магазините, са доста по-стриктни, така че да защитят максимално вашите данни и да осигурят безопасно онлайн пазаруване. 

Има няколко неща, на които да обърнете внимание, за да сте сигурни, че няма опасност да бъдете измамени по време на пазаруване в интернет: 

  1. Винаги търсете катинарчето при URL адреса на сайта - това означава, че сайтът притежава сертификат за сигурност

  2. Използвайте надеждна антивирусна програма, която ще ви предпази от злонамерени атаки от вируси и софтуер за източване на данни

  3. Избягвайте да пазарувате от сайтове, които искат повече от необходимата информация за вас и вашите данни

  4. Винаги проверявайте условията за доставка и връщане на продуктите, в случай че нещо не отговаря на очакванията ви



Онлайн пазаруването е по-изгодно


Истината е, че макар голяма част от магазините да имат специални предложения и на място, онлайн може да намерите много повече оферти. Повечето интернет търговци периодично правят специални промоции, от които може да се възползвате само когато пазарувате през сайта им. 

Освен това, повечето сайтове предлагат и различни промо кодове за отстъпки и намаления - например, ако се регистрирате за нюзлетъра им, може да получите код за определен % намаление или опция за безплатна доставка. По имейл редовно може да научавате и за допълнителни специални промоции, които не са налични на сайта. 

Някои сайтове имат и програми за лоялни клиенти, с които може да събирате точки с всяка поръчка, които после да обмените за отстъпка. 

Зимният сезон е особено благодатен за онлайн пазаруване - по това време магазините предлагат едни от най-големите си намаления за годината. Това е допълнителен плюс, особено в условията на икономическата криза покрай коронавируса. Пазарувайки онлайн, спестявате време, нерви и пари, и получавате всичко необходимо в удобно време у дома - какво по-хубаво?

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"