Притеснителни новини за състоянието на Михаел Шумахер

Притеснителни новини за състоянието на Михаел Шумахер
A A+ A++ A

Легендата на Формула 1 Дейвид Култард разкри притеснителна новина за състоянието на иконата на бързите спортове - Михаел Шумахер. 

"Познавам добре Шумахер. Дълги години се състезавахме заедно. Посещавали сме много партита, на които установихме, че имаме много общи интереси. За него, а и за мен, семейството е всичко. Възхищавах се на начина, по който със съпругата му Корина отгледаха децата си", заяви британецът, който има 13 победи за 15 години във Формула 1.

"Запознат съм с настоящото му състояние. Всички се надяваме, че Михаел ще се възстанови. Нещата са такива, каквито са. Трябва на всички да е ясно, че новините не са добри и положението е много тежко“, коментира Култард пред Stats Perform News.

Бившият пилот на Уилямс, Макларън и Ред Бул взе отношение и по темата за постоянните сравнения на Шумахер с Люис Хамилтън. Наскоро Хамилтън се изравни с германеца по спечелени световни титли – по седем.

 "За мен няма съмнение, че ако Михаел се състезаваше днес с формата от най-добрите си години, щеше да гледа на Хамилтън като на един равностоен конкурент. Шумахер беше невероятен, сега Люис е невероятен. Самият начин, по който стигна до победата в Истанбул, беше доказателство за това. Да стартираш шести в трудните условия и накрая да спечелиш със сериозен аванс, това не е по силите на всеки пилот във Формула 1.

Нека всички разберат простата истина, че Хамилтън не само един от най-добрите пилоти от своето поколение, той е един от най-добрите в историята на спорта", завърши Дейвид Култард. 

 

#Михаел Шумахер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"