НСО за влизащите при Борисов: Злато и пари могат да се внесат, опасни вещества - не

НСО за влизащите при Борисов: Злато и пари могат да се внесат, опасни вещества - не
A A+ A++ A

НСО отговори на въпроси на електронното издание "Дневник" за интервюто на премиера Бойко Борисов "Франкфуртер алгемайне цайтунг", в което той коментира, че снимките от спалнята му са постановка и компромат, създадени като по учебник на КГБ.

"Олигархията ме атакува, защото България влезе в чакалнята за еврото и банковия съюз и те не могат да ползват банковата система на страната както преди", допълни още той.

От разговора се разбира, че според Борисов снимките в неговата спалня са направени от жена, която той сравнява с Мата Хари - прочутата шпионка, която използвала своята женственост, за да постига целите си.

"Непроверени лица не се допускат в обектите, които Националната служба за охрана (НСО) пази. Те обаче се проверяват за общоопасни предмети и вещества, а сред тях не са кюлчета злато или банкноти в евро", казаха от НСО.

"Никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й", твърди премиерът пред германското издание.

От НСО припомнят, че във връзка с изтеклите в публичното пространство снимки и видеокадри, за които се твърди, че са направени в правителствената вила "Секвоя", през юни 2020 г. е имало вътрешна проверка, която не е установила пропуски в прилагането на процедурите за проверка и в сигурността на охраняваното лице. Цялата преписка е пратена в прокуратурата, която разследва снимките.

#НСО #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »