Boeing 737 Max полетя демонстрационно след 20 месеца

Boeing 737 Max полетя демонстрационно след 20 месеца
Pixabay
A A+ A++ A

"Боинг" организира първи полет в присъствието на медии, на своя модел "737 Макс", предаде Нова ТВ. Той идва след продължила 20 месеца забрана за употребата на този самолет. Отнемането на лиценза, в комбинация с пандемията, бяха тежък финансов удар за авиогиганта.

Медиите бяха поканени, за да се убедят, че най-популярният модел на фирмата е напълно безопасен.

"Боинг" се опитва да върне в употреба близо 400 от тези самолети. Две тежки катастрофи с много жертви доведоха до забраната им. Миналият месец регулаторите в Съединените щати дадоха позволение "737 Макс" да лети. Но още се чакат подобни разрешения от останалите държави.

Тепърва предстоят и делата на стотици роднини на загиналите в катастрофите с "Боинг". Демонстративният полет продължи 45 минути и премина без проблеми.

"Доверието започва точно тук, в пилотската кабина. Пилотите трябва да изпитват увереност. Сигурен съм, че ще бъде така. След това увереността се предава и на пътниците. Вярвам, че този самолет е напълно безопасен. Нито един модел не е минавал през толква много проверки. Достигнахме до момент, в който безопасността е на изключително ниво", каза пилотът Питър Гембъл.

#полет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »