Депутатите отказаха да привикат Борисов за ваксините

Депутатите отказаха да привикат Борисов за ваксините
НС
A A+ A++ A

За втори пореден ден мнозинството в парламента отказа да извика на изслушване премиера Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Ден след като опозицията напразно настоя министър-председателят да обясни от парламентарната трибуна задави ли се водна криза в Бургас, днес от БСП поискаха той да даде информация за правителственото решение за покупка на COVID-ваксини. С 96 гласа „против“ обаче проекторешението бе отхвърлено.

От левицата поискаха премиерът Борисов да обясни пред депутатите какви са технологичните параметри на договаряните ваксини, количествата, както и изискванията към тяхното транспортиране и приложение.

„Живеем в парламентарна република и парламентът е най-висшият орган в държавата. За никого няма да е новина, че традиционно г-н Борисов системно и последователно погазва принципите на парламентарната република и държавността. Но днес е по-особен ден. Така, както са управлението на ГЕРБ през последните 11 години, той последователно е неглижирал Народното събрание, така днес, уплашен от ситуацията и отказващ да поеме отговорността за последиците от кризата, иска от нас да му подпишем празен чек и да ни ползва като индулгенция за това, което предстои – закупуване на ваксини и ваксинирането срещу COVID-19”, ядоса се на решението лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Елате тук, г-н Борисов, и обяснете на българския народ какво правите“, призова още Нинова от трибуната.

От своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова обвини БСП, че с искането си опитват да черпят политически дивиденти от ситуацията, а лидерът им Корнелия Нинова – в прекалена фиксация върху личността на премиера Борисов. Дариткова подчерта, че вместо премиерът, в парламента ще дойде министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който ще даде информация и ще отговори компетентно на всички въпроси. „Иначе вашата обсебеност да видите министър-председателят тук може да бъде обект на дълго психологическо изследване“, каза още Даниела Дариткова. 





#Парламент #Бойко Борисов #ваксини #изслушване #отхвърляне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »