Ахмети: Македонската нация е създадена през 1944-1945 г.

Ахмети: Македонската нация е създадена през 1944-1945 г.
bashke.mk
A A+ A++ A

Македония официално и институционално съществува от 1944-45 г. , когато е призната за “Федеративна република Македония” в рамките на Югославия. Това заяви лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети в интервю за албанските медии “Syri.Net”, предаде БГНЕС.

Той коментира актуалната тема за отношенията между България и РС Македония.

„През 1944-45 г. Македония е призната за федеративна република, което означава само Македония, останалите републики не са посочени като федерални, докато Република Македония е посочена като Федеративна република Македония и има институционализация на македонската нация от тогавашна Югославия. Тя е призната и от международната общност, тъй като до 1944 г. имаше усилия за независима, автономна Македония и имаше съвместни албано-македонски въстания, те не бяха кой знае колко масови, но имаше съвместни въстания или движения още през 1903 г.“, казва Ахмети в интервюто.

Партията на Ахмети е най-голямата албанска партия в страната. Тя е коалиционен партньор на СДСМ на премиера Зоран Заев. Ключовият пост на външен министър се заема от Буяр Османи, който е член на ДСИ.



#Али Ахмети #Югославния #1944

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"