Дъждовен петъчен ден

Дъждовен петъчен ден
A A+ A++ A

Днес още преди обяд в повечето райони преваляванията ще спрат, най-късно в Североизточна България. В сутрешните часове в равнините и низините ще се образува мъгла.

През деня облачността ще остане предимно значителна, но ще има и по-съществени временни разкъсвания и намаления. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и ще е слаб, в Източна България - до умерен. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса. Вечерта от югозапад облачността отново ще се увеличи, а през нощта срещу събота ще има и валежи.

Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна - по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието до около обяд ще има слаби валежи от дъжд, облачността ще е предимно значителна, но по-късно пред деня временно ще се разкъса и намалее. Преди обяд вятърът ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините в сутрешните часове облачността ще е все още значителна, на места ще е и мъгливо. Ще има предимно слаби валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. До обяд преваляванията навсякъде ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее. След обяд от югозапад ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад, ще е умерен до силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

През почивните дни ще остане сравнително топло за средата на декември, особено в Източна България. Ще преобладава облачно време. Валежите ще са на много места в страната, ще са предимно от дъжд, по-голяма е вероятността да са значителни в Централна и в Източна България; в планините в западната половина от страната над 1200 м.н.в ще вали сняг. Вятърът в Източна България ще е умерен, от южната четвърт; в Западна България временно ще бъде от запад-северозапад, предимно слаб.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »