Адванс Медиа Груп води разговори с Юнайтед Груп за възможна продажба на Нова

Адванс Медиа Груп води разговори с Юнайтед Груп за възможна продажба на Нова
Нова ТВ
A A+ A++ A

Адванс Медиа Груп, дъщернo дружество на инвестиционния холдинг Адванс Пропъртис, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, води разговори с Юнайтед Груп, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медиа в Югоизточна Европа, за възможна продажба на най-голямата мултиплатформена медия в България - Нова Броудкастинг Груп.

Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина.

За Юнайтед груп:

Юнайтед груп, собственик на VIVACOM, е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа, със седалище в Амстердам. Чрез значителни инвестиции в дигиталната инфраструктура, съдържание и технологии, групата предоставя водещи услуги на клиентите в региона. През двете десетилетия от основаването си, Юнайтед груп придобива и успешно интегрира над 100 компании в своята структура. Има най-широкото покритие на мрежата в региона и предлага на потребителите най-атрактивната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Юнайтед груп оперира в 8 държави, а от март 2019 г. е собственост на BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

 

 

#Нова Броудкастинг Груп #продажба #преговори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"